Nieuws

Folders

 Vanaf heden kunt u  onderaan deze pagina ook een viertaltal folders vinden die gaan over orthese, nagelreparatie, nagelbeugel en vilt. Deze folders zullen binnenkort een eigen pagina krijgen op deze website.

 Cadeaubonnen

 Vanaf heden kunt u bij mij cadeaubonnen aanschaffen voor een voetbehandeling naar keuze. Op de bon zal geen bedrag vermeld worden, daarom dienen de bonnen te worden betaald bij aanschaf. Alle bonnen zijn tot 1 jaar na aanschaf geldig.

Scholing

 Op 5 maart 2015 volgde ik een cursus voetonderzoek. Op 7 maart 2015 een cursus reanimatie en AED en dan op 19 maart 2015 cursus noviteiten. Na het volgen van deze cursussen heb ik weer voldoende accreditatiepunten opgebouwd voor de registratie in het kwaliteitsregister voor pedicures tot augustus 2018.

Facebook
U kunt mij ook vinden op facebook. Zie: https://www.facebook.com/pages/Pedicure-Gerda/1411695152417150

‘Like’ deze site zodat u in aanmerking kunt komen voor leuke winacties of aanbiedingen.

Zorgprofielen

Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Basisverzekering

Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan kunt u doorverwezen worden naar een podotherapeut, maar dat is alleen indien u onder behandeling bent van een internist. De podotherapeut onderzoekt dan uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij de podotherapeut aangeven dat ik uw pedicure ben. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met mij, uw pedicure. Ik heb een overeenkomst getekend met Penders Voetzorg Tiel B.V. en Podotherapie Toonen en Bentink in Geldermalsen en Zaltbommel.

Wanneer u onder behandeling bent van de huisartsen, dienen zij het zorgprofiel vast te stellen. Voor een vergoeding dient u in zorgprofiel 2, 3 of 4 te vallen. Voor deze cliënten heb ik een overeenkomst getekend met alle huisartsen die vallen onder het ECT Tiel en B.V. Chronische Zorg Gelders Rivierenland.

Aanvullende verzekering

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, dan beantwoord ik  uw vragen graag tijdens de volgende afspraak.